Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Salmon and ricotta filling
- 100 g smoked salmon
- 200 g ricotta
- 1 ½ pieces preserved lemon, rind only, rinsed and chopped (approx. 1 tsp chopped)
- 1 tbsp lemon juice
- 2 sprigs fresh dill, leaves only
- ground black pepper, to taste
Choux pastry
- 50 g unsalted butter, chilled and cut into pieces (2 cm)
- 125 g water
- 75 g plain flour
- 1 pinch salt
- 2 eggs, plus extra 1 egg lightly beaten, for brushing
- nigella seeds, for sprinkling
Assembly
- 100 g smoked salmon, cut into pieces (3 cm)
- fresh dill, for garnishing
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 530.7 kJ / 126.4 kcal
- Protein
- 8.1 g
- Sacharidy
- 5.1 g
- Tuk
- 8.1 g
- Vláknina
- 0.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pâtè with Riesling
3h
Beetroot and tequila cured salmon
24 Std. 20 Min
White bean purée and anchovy on crostini
45min
Tomatoes with wasabi dressing
10 dk
Mushroom pâté
1h 15min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10 min
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15min
Beurre blanc
15min
Citrus seafood salad
1sa
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15 min