Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
La marinade (la veille)
- 1 oignon, coupé en deux
- 1 clou de girofle
- 750 g de vin rouge (1 bouteille)
- 3 gousses d'ail
- 1 bouquet garni
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
- 10 brins de persil frais, équeutés
- 20 g de cognac
- 3 carottes, coupées en rondelles
- le zeste d'une orange non traitée
- 5 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 800 g de viande de bœuf (à bourguignon), détaillée en dés (2 cm)
Le jour même
- 80 g de farine de blé
- 60 g d'huile d'olive
- 180 g d'oignons, coupés en deux
- 2 c. à café de sel
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2461.8 kJ / 588 kcal
- Protein
- 44.5 g
- Sacharidy
- 26.8 g
- Tuk
- 28.8 g
- Vláknina
- 5 g
Alternativní recepty
Alouettes provençales
1 Std. 30 Min
Paupiettes de veau aux olives
50 Min
Blanquette de veau
1 Std. 15 Min
Oreillettes
3 Std. 40 Min
Veau aux olives
1 Std.
Anchoïade
15 Min
Daube de l'Aubrac
17h 30min
Veau Marengo
55 Min
Poulet aux olives, citron et tagliatelles
1 Std. 5 Min
Osso-buco
1 Std. 20 Min
Sauté de veau aux olives
1 Std.
Aïoli traditionnel
10 Min