Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g lentilhas vermelhas
- 500 g água
- 120 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 50 g azeite
- 200 g cebola cortado em pedaços
- 3 dentes de alho
-
150
g pimento verde cortado em pedaços
nebo 150 g pimento vermelho cortado em pedaços - 400 g tomate pelado
- 120 g vinho tinto
- 1 c. sopa de orégãos
- 1 c. chá de gengibre em pó
- 2 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- 400 g beringela cortada em tiras longitudinais (1 cm aprox.)
- 40 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 500 g leite
- 40 g farinha
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2000 kJ / 477 kcal
- Protein
- 22 g
- Sacharidy
- 36 g
- Tuk
- 25 g
- Vláknina
- 0 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Estufado de lentilhas com legumes
1h 45min
Chili vegetariano de lentilhas e milho
1h 35min
Bolonhesa de lentilhas
35 Min
Assado de lentilhas
2 godz. 25 min
Espiritual de cenoura, abóbora e acelga
1 Std. 20 Min
Estufado de beringela picante
30 min
Empadão de batata-doce e lentilhas
2h 30min
Caril Massaman de beringela vegan
50 min
Caril de cogumelos vegan com curcuma e piripíri
25 Min
Feijoada vegetariana
1 Std. 20 Min
Caril de vegetais e grão
1 godz. 5 min
Empadão de lentilhas e beringela
1 godz. 25 min