Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g lentilhas vermelhas
- 500 g água
- 120 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 50 g azeite
- 200 g cebola cortado em pedaços
- 3 dentes de alho
-
150
g pimento verde cortado em pedaços
nebo 150 g pimento vermelho cortado em pedaços - 400 g tomate pelado
- 120 g vinho tinto
- 1 c. sopa de orégãos
- 1 c. chá de gengibre em pó
- 2 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- 400 g beringela cortada em tiras longitudinais (1 cm aprox.)
- 40 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 500 g leite
- 40 g farinha
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2000 kJ / 477 kcal
- Protein
- 22 g
- Sacharidy
- 36 g
- Tuk
- 25 g
- Vláknina
- 0 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bolonhesa de lentilhas
35 Min
Chilli de cogumelos
35 Min
Caril tailandês
45min
Caril de legumes com bulgur
55 Min
Salada quente de bulgur com abóbora
50 Min
Empadão de lentilhas e beringela
1 Std. 25 Min
Empadão de batata-doce e lentilhas
2 Std. 30 Min
Estufado de beringela picante
30min
Moussaka vegetariana
1 Std. 10 Min
Estufado de lentilhas com legumes
1 Std. 45 Min
Assado de lentilhas
2h 25min
Chili vegetariano de lentilhas e milho
1h 35min