Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 120 g lentilhas vermelhas secas inteiras
- 5 grãos de pimenta preta
- 900 g tomate maduro cortado pedaços
- 1 cebola cortada em pedaços
- 75 g concentrado de tomate
- 1 c. chá de vinagre de vinho branco
- 1 - 1 ½ c. chá de açúcar mascavado
- 5 pés de salsa, só as folhas
- 750 g água
-
2
c. sopa de caldo de legumes caseiro
nebo 1 cubo de caldo de legumes - Salsa picada q.b. p/ servir
- 1 pitada de sal marinho p/ servir
- 1 pitada de pimenta preta p/ servir
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 554 kJ / 131 kcal
- Protein
- 8.4 g
- Sacharidy
- 17.2 g
- Tuk
- 2.1 g
- Vláknina
- 5.8 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sopa de tomate com grão, lentilhas e coentros
40 min
Creme de abóbora e tomate
35 min
Sopa de favas mexicana
50 min
Crème au Moulin Vert
40 min
Gnocchi de beterraba com manteiga de salva
1 Std.
Sopa de pastinaca, alho e nabo
50 min
Creme de curgete e caju
8 Std. 20 Min
Sopa de milho
50 min
Creme de brócolos e couves-de-bruxelas
50 min
Sopa de cebola gratinada
35 min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 min
Aveludado de lentilhas
40 min