Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 eggplant (approx. 500 g), cut into slices (0.5-1 cm thickness)
- salt, for sprinkling
- 200 g dried red lentils
- filtered water, for soaking
Plant-based béchamel sauce
- 500 g plant-based milk of choice
- 50 g gluten free cornflour
- 30 g vegan butter (see Tips)
- 2 tbsp nutritional yeast (see Tips)
- ½ tsp salt
- ground black pepper, to taste
Lentil moussaka
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 red onion, cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 400 g canned tomatoes
- 120 g filtered water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp dried oregano
- ground nutmeg, for sprinkling
- 2 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1499.6 kJ / 357.1 kcal
- Protein
- 13.6 g
- Sacharidy
- 35.7 g
- Tuk
- 16.1 g
- Vláknina
- 9 g
Alternativní recepty
Potato and green pea curry
50min
Hearty lentil chilli
50min
Sweet and sour tempeh
50min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Vegan hollandaise
10 min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Pulled BBQ jackfruit
25 min
Sweet potato lasagne
1h 20 min
Plant-based parmesan
5 min
Tofu scramble
25 min
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min