![Sweet and sour tempeh Sweet and sour tempeh](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D95F8FAA-1FE7-45DC-835C-00019DABB532/Derivates/24344006-2727-4c6d-aa40-ffe4b07cf438.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- extra virgin olive oil spray
- 40 g buckwheat groats
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 5 garlic cloves
- 300 g tempeh, cut into pieces (approx. 3-4 cm - see Tips)
- 30 g plant-based milk of choice
- ¼ tsp ground black pepper
- 20 g extra virgin olive oil
- 2 cm piece fresh ginger, peeled and cut into slices
- ½ brown onion
- 1 carrot (approx. 100 g), cut into slices
- ½ red capsicum (approx. 100 g), cut into pieces (2 cm)
- 350 g fresh baby corn (see Tips)
- 350 g fresh pineapple, cut into pieces (2 cm)
- 3 tomatoes, cut into eighths
- 100 g snow peas
- 2 - 3 tbsp coconut sugar
- 2 - 3 tbsp apple cider vinegar
- 1 tbsp gluten free cornflour
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2942 kJ / 700.5 kcal
- Protein
- 26.9 g
- Sacharidy
- 55.7 g
- Tuk
- 38.6 g
- Vláknina
- 13.8 g
Alternativní recepty
Chilli con tempeh
20 Min
Soba noodle mee goreng
40 Min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 Min
Rendang curry
30 Min
Jackfruit and mayo sandwich filling
5 min
Tofu and veg bowl with sweet and sour sauce
1 godz. 50 min
Sweet potato lasagne
1 godz. 20 min
Vegan moussaka
1 godz. 50 min
Sticky Sriracha tofu bowl
45 Min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40 Min
Tofu scramble
25 Min
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min