Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Gluten-free Pastry
- 150 g almond flour (see tip)
- 120 g buckwheat flour
- 1 tsp dried parsley
- 1 tsp dried oregano
- ½ tsp fine sea salt
- 1 Tbsp ground linseed
- 1 Tbsp olive oil, plus extra for greasing
- 4 ½ Tbsp water
Filling
- 240 g tinned artichoke hearts, drained, halved
- 100 g sun-dried tomatoes in oil, drained, roughly chopped
- 50 g fresh baby spinach
- 5 sprigs fresh basil leaves
- 3 Tbsp nutritional yeast flakes
- 1 tsp dried oregano
- 1 pinch dried chilli flakes
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 400 g firm tofu, pressed for 15 minutes (see tip), then broken in pieces
- 1 Tbsp almond milk
- 100 g onions, quartered
- 3 garlic cloves
- 20 g olive oil
- Nutriční hodnoty
- na 1 slice
- Kalorie
- 2011.7 kJ / 480.8 kcal
- Protein
- 27.3 g
- Sacharidy
- 41.8 g
- Tuk
- 27 g
- Nasycený tuk
- 2.8 g
- Vláknina
- 12.3 g
- Sodík
- 741.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vegan Bean Burgers
1 godz. 20 min
Vegan Cashew Sauté
35min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1hod.
Vegan Burger
5h
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30min
Vegan Green Pea Fritters
20min
Seitan Chilli
25min
Black Bean and Sun-dried Tomato Dip
30min
Cauliflower and Black Bean Balls
1 Std. 10 Min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min.
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2 godz. 15 min