
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Gluten-free Pastry
- 150 g almond flour (see tip)
- 120 g buckwheat flour
- 1 tsp dried parsley
- 1 tsp dried oregano
- ½ tsp fine sea salt
- 1 Tbsp ground linseed
- 1 Tbsp olive oil plus extra for greasing
- 4 ½ Tbsp water
Filling
- 240 g tinned artichoke hearts drained, halved
- 100 g sun-dried tomatoes in oil drained, roughly chopped
- 50 g fresh baby spinach
- 5 sprigs fresh basil leaves
- 3 Tbsp nutritional yeast flakes
- 1 tsp dried oregano
- 1 pinch dried chilli flakes
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 400 g firm tofu pressed for 15 minutes (see tip), then broken in pieces
- 1 Tbsp almond milk
- 100 g onions quartered
- 3 garlic cloves
- 20 g olive oil
- Nutriční hodnoty
- na 1 slice
- Kalorie
- 480.8 kcal / 2011.7 kJ
- Protein
- 27.3 g
- Tuk
- 27 g
- Sacharidy
- 41.8 g
- Vláknina
- 12.3 g
- Nasycený tuk
- 2.8 g
- Sodík
- 741.7 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1hod. 30min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15min
Seitan Roulade with Cranberry Stuffing and Vegan Gravy
1hod. 5min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1hod. 30min
Vegan Bean Burgers
1hod. 20min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2hod. 15min
Vegan Cashew Sauté
35min
Vegan Macaroni and Cheese
5hod.
Seitan Pie
2hod. 10min
Black Bean and Sun-dried Tomato Dip
30min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min