Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 sweet potatoes (approx. 600 g), peeled and cut into thin slices lengthways (approx. 3-5 mm)
Plant-based béchamel sauce
- 500 g plant-based milk of choice
- 50 g gluten free cornflour
- 30 g vegan butter (see Tips)
- 40 g nutritional yeast (see Tips)
- ¼ tsp salt
Lasagne
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 celery stalk, cut into pieces (approx. 2-3 cm)
- 1 carrot, cut into pieces (approx. 2-3 cm)
- extra virgin olive oil, for greasing
- 1 tsp dried oregano
- 170 g tri-colour quinoa
- 200 g filtered water
- 2 tbsp tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp stock paste (see Tips)
- 1 tbsp red wine vinegar
- ¼ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 80 g vegan cheese, grated (see Tips)
- fresh basil leaves
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1835.8 kJ / 437.1 kcal
- Protein
- 16.3 g
- Sacharidy
- 55.8 g
- Tuk
- 14.3 g
- Vláknina
- 13.5 g
Alternativní recepty
Sweet and sour tempeh
50 min
Rendang curry
30 min
Millet cashew stir-fry
30 min
Vegan moussaka
1u. 50min
Mushroom stroganoff
20min
Three-bean shepherd's pie
26h
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1h
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Pulled BBQ jackfruit
25 min
Warm sweet potato and chickpea salad
45 min
Savoury potato and onion bake
1h 30min
Butternut mac and cheese
45 min