
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 sweet potatoes (approx. 600 g), peeled and cut into thin slices lengthways (approx. 3-5 mm)
Plant-based béchamel sauce
- 500 g plant-based milk of choice
- 50 g gluten free cornflour
- 30 g vegan butter (see Tips)
- 40 g nutritional yeast (see Tips)
- ¼ tsp salt
Lasagne
- 1 brown onion cut into quarters
- 1 celery stalk cut into pieces (approx. 2-3 cm)
- 1 carrot cut into pieces (approx. 2-3 cm)
- extra virgin olive oil for greasing
- 1 tsp dried oregano
- 170 g tri-colour quinoa
- 200 g filtered water
- 2 tbsp tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp stock paste (see Tips)
- 1 tbsp red wine vinegar
- ¼ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 80 g vegan cheese grated (see Tips)
- fresh basil leaves
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 437.1 kcal / 1835.8 kJ
- Protein
- 16.3 g
- Tuk
- 14.3 g
- Sacharidy
- 55.8 g
- Vláknina
- 13.5 g
Alternativní recepty
Lentil and pumpkin pot pies
1hod. 25min
Millet cashew stir-fry
30min
Butternut mac and cheese
45min
Hearty lentil chilli
50min
Sweet and sour tempeh
50min
Vegan moussaka
1hod. 50min
Three-bean shepherd's pie
26hod.
Vegetable pilaf
1hod.
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Vegan walnut and black bean burger
4hod. 40min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Lentil bolognese
30min