
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 80 g kale thick stems removed, cut in pieces
- 100 g onions quartered
- 20 g olive oil
- 20 garlic cloves (see tip)
- 200 g dry white wine
- 2 dried bay leaves
- 2 sprigs fresh thyme leaves only
- 1 pinch dried chilli flakes (volitelně)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 240 g tinned cannellini beans rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 240 g tinned butter beans rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 500 g water
- ½ lemon finely grated zest and juice
- ¼ tsp fine sea salt or to taste
- 1 pinch ground black pepper or to taste
- crusty bread for serving
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 200 kcal / 837 kJ
- Protein
- 9 g
- Tuk
- 7 g
- Sacharidy
- 20 g
Alternativní recepty
Creamy White Beans and Leeks
20min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45min
Indian Vegetable Curry
50min
Spring Greens Soup with Beans
35min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Carrot and Peanut Bake
55min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35min
Puy Lentil and Sausage Casserole
45min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35min