Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 garlic clove
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- 100 g onions, quartered
- 35 g olive oil, plus 1 Tbsp
- 250 g butternut squash, peeled, cut in pieces (3-4 cm)
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 480 g tinned chickpeas, rinsed, drained (2 x 400 g tins)
- 6 sun-dried tomatoes in oil, drained, sliced (5 mm)
- 1 bay leaf
- 1 Tbsp ground cumin
- 1 Tbsp harissa (volitelně)
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
nebo 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 800 g boiling water
- 100 g feta cheese
- 1 lemon, finely grated zest only
- 1 tsp ground coriander
- 150 g kale, shredded, large stalks removed
- fresh coriander leaves, for garnishing
- 2 tsp dried fennel seeds, toasted
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1529 kJ / 368 kcal
- Protein
- 12 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 26 g
- Nasycený tuk
- 6 g
- Sodík
- 1041 mg
Alternativní recepty
Sweet Potato Curry
30 Min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 Min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55min
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1h 15min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Iranian Vegetable Stew
1 godz. 30 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 godz. 30 min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min