Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1 fresh chilli, deseeded if preferred
- 200 g tempeh, cut into cubes (1-2 cm)
- 50 g extra virgin olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 cinnamon quill
- 1 tbsp tamari
- 1 tbsp mustard powder
- 50 g tomato paste
- 1 - 2 pinches sea salt, to taste
- 1 tbsp raw sugar (volitelně)
- 400 g canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 3 sprigs fresh coriander leaves, to serve
- 100 - 150 g grated cheddar cheese, to serve (optional)
- 200 g sour cream, to serve (see Tips)
- tortillas, cut into wedges and toasted (see Tips)
- lime, cut into wedges to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3633 kJ / 865 kcal
- Protein
- 30.4 g
- Sacharidy
- 39 g
- Tuk
- 63.2 g
- Nasycený tuk
- 24.9 g
- Vláknina
- 12.3 g
- Sodík
- 1743.8 mg
Alternativní recepty
Vegetable chilli
50 Min
Black bean enchiladas
1h 20min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20min
Black bean molè (black bean chocolate chilli)
2h 25min
Potato and green pea curry
50 Min
Tempeh bolognaise
30min
Vegetarian chilli
35min
Sweet and sour tempeh
50 Min
Hearty lentil chilli
50 Min
Caribbean curry
40min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40min
Pea and garden mint fritters
25min