Chilli con tempeh
TM6 TM5 TM31

Chilli con tempeh

4.7 (60 hodnocení)

Suroviny

  • 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
  • 3 garlic cloves
  • 1 fresh chilli, deseeded if preferred
  • 200 g tempeh, cut into cubes (1-2 cm)
  • 50 g extra virgin olive oil
  • 400 g canned chopped tomatoes
  • 1 tsp ground cumin
  • 1 tsp ground coriander
  • 1 cinnamon quill
  • 1 tbsp tamari
  • 1 tbsp mustard powder
  • 50 g tomato paste
  • 1 - 2 pinches sea salt, to taste
  • 1 tbsp raw sugar (volitelně)
  • 400 g canned kidney beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
  • 3 sprigs fresh coriander leaves, to serve
  • 100 - 150 g grated cheddar cheese, to serve (optional)
  • 200 g sour cream, to serve (see Tips)
  • tortillas, cut into wedges and toasted (see Tips)
  • lime, cut into wedges to serve

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
3633 kJ / 865 kcal
Protein
30.4 g
Sacharidy
39 g
Tuk
63.2 g
Nasycený tuk
24.9 g
Vláknina
12.3 g
Sodík
1743.8 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty