Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 6 spring onions/shallots (approx. 100 g), trimmed and cut into quarters
- 1 garlic clove
- ¼ tsp mustard powder
- ¼ tsp ground turmeric
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp dried thyme
- ¼ tsp salt, plus extra to serve
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to serve
- 1 tbsp olive oil
- 2 tbsp water
- 70 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (1 cm)
- 70 g fresh sweet corn kernels (see Tips)
- 350 g firm tofu, cut into cubes (2 cm)
- 30 g fresh baby spinach leaves, cut or torn into pieces
- 6 sprigs fresh chives, cut into thin slices
- 20 g lemon juice, to taste
- 4 slices rye bread, toasted, to serve
- 1 avocado, flesh only, cut into slices, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1448 kJ / 344.8 kcal
- Protein
- 15.8 g
- Sacharidy
- 20.3 g
- Tuk
- 20.8 g
- Nasycený tuk
- 2.6 g
- Vláknina
- 7.9 g
- Sodík
- 325 mg
Alternativní recepty
Tempeh bolognaise
30min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Mixed mushroom burgers
50 min
Sweet and sour tempeh
50 min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40min
Savoury tofu quiche
1 Std. 30 Min
Vegan moussaka
1h 50min
Millet cashew stir-fry
30min
Plant-based parmesan
5min
Lentil bolognese
30min
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min
Chilli con tempeh
20min