Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 g Bergkäse, in Stücken
- 500 g Wasser
- 400 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (2-3 cm)
- 250 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bestreuen
- 35 g Weichweizengrieß Type 480
- 25 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 1 ½ TL Salz
- ¾ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 3 - 5 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- 4 Eier (Größe M)
- 250 g Zwiebeln, geviertelt
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 1 Bund Petersilie, Blättchen abgezupft und feine Stiele in Stücken
- 200 g Speckwürfel
- 1 TL Kümmel, gemahlen
- 2 TL Majoran, getrocknet
- 100 g Milch
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2291 kJ / 547 kcal
- Protein
- 27 g
- Sacharidy
- 49 g
- Tuk
- 27 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mohnnudeln
1hod. 30min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1h 15min
Deftige Ofenpalatschinken
30 Min
Pikante Germknödel mit Käsefülle und Kürbiskernbutter
1h 25min
Mühlviertler Bierschnitzel mit Erdäpfel-Vogerlsalat
2 Std.
Topfenpalatschinken
1hod. 30min
Wurstknödel
1h 20min
Gefüllte Palatschinken mit Schnittlauchsauce
1h 45min
Buchteln mit Zwiebel-Speck-Fülle
2 Std.
Rindsrouladen mit Käse-Speck-Fülle
1h 40min
Knusprige Reistaler mit RUPP Cheddar
2hod. 15min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1h