Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 gramů vody
- 1 polévková lžíce soli plus ¼ čajové lžičky soli
- 800 gramů chřestu, spodní stonky oloupané
- 1 chilli, čerstvé, na polovinu, bez semínek
- 100 gramů červené cibule, na klínky
- 30 gramů slunečnicového oleje
- 20 gramů vinného octa, bílého
- 20 gramů limetkové šťávy
- ½ čajové lžičky cukru
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 500 gramů manga, zralého, na kousky (3 cm)
-
100
gramů čekanky štěrbák, na kousky (5 cm)
nebo 100 gramů rukoly - 2 snítky máty čerstvé, pouze lístky
- 160 gramů uzeného krůtího prsa, na plátky (5 mm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1332 kJ / 318 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 21 g
- Tuk
- 17 g
- Vláknina
- 5.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lososový tatarák s vejcem a avokádem
45min
Chřest s ředkvičkami a vaječným vinaigrette
40min
Teplý čočkovo-chřestový salát s citrónovou marinádou a sýrem feta
1h
Chawan mushi (japonský předkrm)
35min
Polévka Tom Yum
15 Min
Marinované krevety
1 Std. 10 Min
Sous-vide chřest s pošírovanými vejci
1 godz. 20 min
Exotická kuřecí polévka s citrónovou trávou
35min
Chřest s pošírovaným vejcem a řeřichovým přelivem
35min
Thajská polévka s krevetami
30min
Mušle s omáčkou z bílého vína a smetany
45min
Losos s pak choi a květákovým wasabi pyré
45min