Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Losos, mrkev a fazolové lusky
- ½ - 1 čajová lžička mletého kajenského pepře
- 1 čajová lžička soli, jemné
- 1 špetka muškátového oříšku, mletého
- 2 špetky bílého pepře, mletého
- 4 filety z lososa, stažené z kůže a vykoštěné (150-180 gramů každý, výška 4 cm)
- 200 gramů mrkve, na kousky (cca 2 mm)
- 250 gramů fazolových lusků, zelených, čerstvých, napůl
Mangová omáčka
- 250 gramů manga, zralého, dužniny, na kousky (cca 3 cm)
- 50 gramů brandy
- 1 čajová lžička kari
- 300 gramů vody
- 100 gramů smetany, min. 30% tuku
- 120 gramů bílého jogurtu
- 1 špetka soli, jemné
- 1 špetka bílého pepře, mletého
- 1 snítka čerstvé petržele, pouze listy, na ozdobu (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 2144 kJ / 513 kcal
- Protein
- 37 g
- Sacharidy
- 18 g
- Tuk
- 28 g
- Vláknina
- 4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Losos s pomerančem a brokolicovým kuskusem
30 dk
Vepřová panenka s omáčkou z červeného vína
45min
Pražma s cherry rajčaty a bramborovým pyré
40 dk
Telecí závitky s nivou a sýrovou omáčkou
55 min
Kuře připravené v balíčku s bazalkovým pestem
1 Std.
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50 Min
Losos v mandlové strouhance s chřestovými tagliatelle
35 dk
Losos s pórkem a bylinkami
35 dk
Zapečená vepřová panenka s brokolicí a těstovinami
1h 15min
Sekaná plněná špenátem a sýrem
1h 15min
Květákovo-špenátové lasagne
1 Std. 45 Min
Kachní prsa s pomerančovo-zázvorovou omáčkou, bramborovou kaší a zelenými fazolkami
1sa 10 dk