Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Cupole
- 2 uova (da 60 g)
- ¼ di stecca di vaniglia, i semini estratti
- 60 g di zucchero
- 30 g di farina tipo 00
- 30 g di fecola di patate
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Crema al limone
- 2 limoni, preferibilmente biologici, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 100 g di zucchero
- 480 g di latte intero
- 4 tuorli
- 50 g di amido di mais (maizena)
Bagna al limoncello
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 35 g di zucchero
- 50 g di acqua
- 70 g di limoncello
Assemblaggio
- 70 g di zucchero
- 600 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 50 g di limoncello
- 20 g di latte intero
Terminare la preparazione
- 100 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- scorze di limone, a piacere
- Nutriční hodnoty
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 4213 kJ / 1007 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 93.3 g
- Tuk
- 59.4 g
- Vláknina
- 0.6 g
Alternativní recepty
Pasta choux
2u.
Pasta Choux
2u.
Pan di Spagna
1h 50min
Minnuzze di Sant'Agata
7 Std. 30 Min
Babà analcolico alle fragole
3h 30min
Pastiera fiori d'arancio
12h
Roccocò
2u.
Profiteroles al limone
1u. 45min
Pastiera napoletana
15 Std.
Crostata di frolla montata alle nocciole
1u. 20min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min
Torta Babà napoletana
8h