
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Cupole
- 2 uova (da 60 g)
- 60 g di zucchero
- ¼ di stecca di vaniglia i semini estratti
- 30 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 30 g di fecola di patate
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema al limone
- 100 g di zucchero
- 2 limoni preferibilmente biologici, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 480 g di latte intero
- 4 tuorli
- 50 g di amido di mais (maizena)
Bagna al limoncello
- 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 35 g di zucchero
- 50 g di acqua
- 70 g di limoncello
Assemblaggio
- 70 g di zucchero
- 600 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 50 g di limoncello
- 20 g di latte intero
Terminare la preparazione
- 100 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- scorze di limone a piacere
- Nutriční hodnoty
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1007 kcal / 4213 kJ
- Protein
- 13 g
- Tuk
- 59.4 g
- Sacharidy
- 93.3 g
- Vláknina
- 0.6 g
Alternativní recepty
Crema pasticcera
15min
Pasta Choux
2hod.
Pan di Spagna
1hod. 50min
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11hod.
Éclair alla crema di limone
4hod.
Éclair fragole e cioccolato bianco
12hod.
Sfogliatelle frolle
2hod. 30min
Paris Brest
3hod. 30min
Torta ricotta e pere
7hod. 30min
Ganache al cioccolato
12hod. 20min
Zeppole di San Giuseppe
1hod. 50min
Torta Babà napoletana
8hod.