
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
300
g de lentejas beluga (lentejas negras)
nebo 300 g de lentejas pardinas - 2000 g agua
- 2 dientes de ajo
- 1 trozo de jengibre fresco (2-3 cm)
- 2 ½ cucharaditas de sal
- 20 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de comino en grano
- 3 vainas de cardamomo
- 30 g de mantequilla clarificada (Ghee), ver receta básica
- 100 g de cebolla en trozos
- 150 g de tomate troceado en conserva
- 1 - 2 chiles verdes frescos (sin pedúnculo ni semillas)
- 1 cucharadita de chile seco desmenuzado
- ½ cucharadita de cúrcuma molida
- 3 clavos
- 1 palo de canela
- 80 g de nata líquida
- 1 - 2 cucharadas de cilantro fresco picado
- Nutriční hodnoty
- na 1 ración
- Kalorie
- 258 kcal / 1080 kJ
- Protein
- 13 g
- Tuk
- 10.9 g
- Sacharidy
- 27.1 g
- Vláknina
- 7.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sopa asiática de champiñones al curry (sin gluten)
25min
Curry de garbanzos (Chana masala)
20min
Curry de garbanzos y verduras
25min
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10min
Garam masala - Subcontinente indio
5min
Curry de gambas
30min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25min
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40min
Chile sin carne
1hod.
Curry de lentejas y calabaza al vapor
1hod. 15min
Curry vegano de berenjenas
50min
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35min