Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Carrot cake
- 60 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 110 g boiling water
- 15 g flaxmeal (see Tips)
- 150 g walnuts
- 280 g carrots, cut into pieces
- 60 g sultanas
- 160 g Rapadura sugar
- 1 banana, cut into pieces
- 250 g wholemeal self-raising flour
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp vanilla bean paste (see Tips)
- 30 g plant-based milk of choice
Orange frosting
- 100 g raw cacao butter
- 1 tbsp arrowroot flour
- 40 g pure maple syrup
- 80 g plant-based milk of choice
- 3 tsp vanilla bean paste
- 1 - 2 pinches salt
- 40 g vegan butter (see Tips)
- 1 orange, zest only, no white pith
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1362.8 kJ / 324.5 kcal
- Protein
- 3.1 g
- Sacharidy
- 36.1 g
- Tuk
- 17.9 g
- Vláknina
- 5 g
Alternativní recepty
Plant-based béchamel sauce
10 Min
Mini caramelly cupcakes with coconut cream cheese topping
2h
Thai tofu and sweet potato cakes
30 Min
Vegan Turkish delight cheesecake
5 godz. 30 min
Vegan chocolate, raspberry and pistachio layer cake
4hod. 5min
Vegan moussaka
1 godz. 50 min
Vegan Christmas cake
27h 10min
Vegan custard
15 Min
Vegan mayonnaise
15 Min
Savoury tofu quiche
1 Std. 30 Min
Tofu scramble
25 Min
Raw strawberry cheesecake
7 godz. 45 min