Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 scarole (circa 400 g l'una), pulite e lavate
- 50 g di pane bianco raffermo a pezzi
- 40 g di pecorino a pezzi
- 1 spicchio di aglio a metà
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di pinoli
- 60 g di olive nere denocciolate
- 30 g di capperi sotto sale, dissalati in acqua tiepida
- 6 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di uvetta sultanina, fatta rinvenire in acqua calda
- 500 g di acqua
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1656 kJ / 396 kcal
- Protein
- 9.6 g
- Sacharidy
- 19.7 g
- Tuk
- 31 g
- Vláknina
- 4.4 g
Alternativní recepty
Contorno di scarola con noci e pinoli
20min
Pasta e fagioli alla napoletana
40min
Riso e verze
1 Std. 10 Min
Contorno di friarielli alla napoletana
40min
Sartù di riso
1 Std. 25 Min
Pastiera
15u.
Roccocò
2h
Ziti con ragù alla napoletana
1h 30min
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min
Friarielli e salsiccia
50min
Ziti spezzati con ragù genovese
3 Std.
Casatiello sugna e pepe
2h 30min