Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 g water
- 1 ½ tl zout
- 20 g olijfolie, plus extra om in te vetten
- 250 g basmati rijst
-
4
verse zalmfilets, ontveld (125 g elk)
nebo 4 bevroren zalmfilets, ontveld, ontdooid (125 g elk) - ¼ tl gemalen zwarte peper
- 60 g ui, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 10 g boter
- 400 g room, 35% vet
-
2
volle tl groentebouillonpasta
nebo 2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 ½ el tomatenpuree
-
2
takjes verse dille, enkel de blaadjes, gehakt
nebo 1 tl gedroogde dille - 1 - 2 snuifjes gedroogde chilivlokken, naar smaak (volitelně)
- 1 tl maïszetmeel
- Nutriční hodnoty
- na 1 portie
- Kalorie
- 3569 kJ / 853 kcal
- Protein
- 34 g
- Sacharidy
- 53 g
- Tuk
- 55 g
- Vláknina
- 2 g
Alternativní recepty
Bloemkool met kaas
55 Min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1h
Gebakken varkenskarbonade-rijst, Hong Kong-stijl
1h 30min
Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten
30 min
Gegratineerde garnalen met roze peperkorrels
30 min
Mallorcaanse vissoep
40min
Zalmsoufflé
1h
Viscurry
35min
Varkenshaasje met mosterdsaus
30 min
Gegratineerde coquilles
25min
Zalm op een bedje van asperges met kruidenvinaigrette
45 min
Sinaasappelcake
1h