
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Bladerdeeg met zalm crème
- 1 pak bladerdeeg (275 g)
- 30 g ui in 4 gesneden
- 1 teentje knoflook
- 10 g ongezouten boter
- 50 g room, min. 30% vet
- 250 g cream cheese met kruiden
- 1 snuifje zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 2 takjes verse dille enkel de blaadjes
- 10 - 20 g vers geperst citroensap naar smaak (volitelně)
- 200 g verse zalmfilet dun, in hapklare stukken
- 150 g gerookte zalm in hapklare stukken
- 1 eierdooier licht opgeklopt, als doreren
Citroen risotto
- 50 g Parmezaanse kaas in stukken
- 50 g ui gehalveerd
- 40 g ongezouten boter in stukken
- 10 g olijfolie
- 320 g risottorijst (bv. Carnaroli Arborio), 10-15 min. gaartijd (zie tips)
- 40 g droge witte wijn
- 740 g water
- 2 citroenen zeste en sap
-
1
volle tl groentebouillonpasta
nebo 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - ½ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- Nutriční hodnoty
- na 1 portie
- Kalorie
- 763 kcal / 3206 kJ
- Protein
- 25 g
- Tuk
- 45 g
- Sacharidy
- 62 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Risotto met Parmezaanse kaas
30min
Mediterrane visschotel
1hod. 30min
Gnocchi met tomaat-mascarponesaus, broccolisalade en fruitsorbet
30min
Spinazierisotto met asperges
40min
Walnotenrisotto met gebakken tomaten
40min
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45min
Mediterrane kippenpastei
50min
Citroen en kruiden zalmburgers met Parmezaanse courgettes
30min
Zalm en venkel risotto
25min
Sinaasappel zalm met broccoli 'couscous'
25min
Zalm in amandelkorst met asperges en tagliatelle
35min
Ijs van chocolademousse
3hod.