Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- ½ citroen, liefst biologisch, alleen de zeste
- 2 - 3 takjes gemengde verse kruiden (bv. peterselie, basilicum, bieslook), enkel de blaadjes
- 1 teentje knoflook
- ½ verse chilipeper
- 60 g olijfolie
- 1200 g water
- 1 ½ tl zout
- 100 g quinoa
- 600 g verse zalmfilets, ontveld (2 cm dik)
- 160 g paprika, in stukken
- 50 g rode uien, in stukken
- 120 g komkommer, in stukken
- 150 g feta kaas, in stukken
- 8 - 9 takjes gemengde verse kruiden (bv. peterselie, basilicum, bieslook)
- 1 tl Dijon mosterd
- 1 el azijn
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 300 g pruimtomaten, in stukken (2 cm)
- 1 avocado, enkel het vruchtvlees (150-200 g), in schijfjes
- 100 g boerenkool, dun gesneden
- 1 el pompoenzaden (volitelně)
- 2 el gedroogde veenbessen (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portie
- Kalorie
- 2238 kJ / 534 kcal
- Protein
- 29 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 37 g
- Vláknina
- 6 g
Alternativní recepty
Rode bietensalade
10min
Vislasagne met courgette
1h
Stoofgerecht met tofu
30min
Aromatische kipcurry
1h
Carpaccio van rode biet en burrata met de Peeler
1 godz. 25 min
Courgettesalade met asperges en pompelmoes
30min
Asperge-watermeloen salade
40 Min
Balsamicozalm met courgettenoedels
25min
Taboulé met quinoa en tonijn
40 Min
Zalm met mangosaus, platte sperziebonen en wortelen
1h
Orzo pasta met zalm en spinazie
40 Min
Quinoa salade met knapperige groenten
30min