Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 g ui, cut in halves
- 40 g olijfolie
- 1 tl gemalen gember
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl zoete paprikapoeder
- ¼ tl gemalen zwarte peper, plus extra to taste
- ½ tl gemalen kaneel
- ½ tl gemalen kurkuma
- ¼ tl gemalen cayennepeper
- ¼ tl gemalen nootmuskaat
- 750 g water
-
2
groentebouillonblokjes (elk voor 0,5 l)
nebo 2 volle tl groentebouillonpasta, huisgemaakt - 100 g rode linzen
- 800 g tomatenblokjes uit blik
- gemalen zwarte peper, plus extra to taste
- 1 snuifje zout, adjust to taste
- 2 - 3 takjes verse koriander, leaves only, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portie
- Kalorie
- 991 kJ / 236 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 6.4 g
Alternativní recepty
Couscous met kip, lam en pittige worstjes
1h 10min
Ezogelin Soep
1 Std. 5 Min
Kikkererwtensoep met spinazie
40min
Minestrone
45 min
Bulgur en rode linzensoep
50min
Paella met kidneybonen
55min
Groene bron
10min
Stoofpot van linzen
2sa 35 dk
Aziatische groentesoep met tofu
1h 30 min
Linzencurry en gestoomde pompoen
1h 15min
Moussaka met linzen
2h 20 min
Linzensoep met spinazie
50min