Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
P/ ralar
- 80 g queijo parmesão cortado em pedaços
Espinafres
- 35 g azeite
- 2 dentes de alho
- 500 g espinafres descongelados bem espremidos
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 100 g queijo ricota
Carne
- 35 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 500 g carne de vaca picada
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de paprika
- 15 g concentrado de tomate
Montagem
- 80 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 12 folhas de massa filo
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1591 kJ / 381 kcal
- Protein
- 35 g
- Sacharidy
- 2 g
- Tuk
- 26 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tarte de bacalhau e brócolos
1h 10min
Torta de camarão
45min
Empadas de Castelo Branco
1 Std. 40 Min
Miniquiches de brócolos e Roquefort
50 min
Salada de arroz com frango e pesto de hortelã
8 godz.
Almôndegas de frango com orzo e molho de iogurte
45min
Empada de frango e alho-francês
50 min
Bolinhos de salmão recheados com queijo Gruyère e salada
1 godz. 5 min
Bolachas de queijo e tomate seco
4h
Rolo de carne crocante
1h
Empada de guisado de carne e cogumelos
2 Std.
Folhado de pato de Elvas
2 Std.