White bean purée and anchovy on crostini
TM6 TM5 TM31

White bean purée and anchovy on crostini

4.7 (7 hodnocení)

Suroviny

Chilli oil

  • 200 g olive oil
  • 1 tbsp dried chilli flakes
  • 2 dried red chillies or long red chillies, ends removed

Bean purée

  • 3 garlic cloves, unpeeled
  • ½ fresh red chilli, deseeded if preferred and cut it into halves (volitelně)
  • 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
  • 800 g canned cannellini beans, rinsed and drained (weight is pre-draining)
  • 40 g olive oil
  • 30 g lemon juice
  • ½ tsp dried rosemary
  • ½ tsp dried oregano
  • ¼ tsp ground smoked paprika, to taste
  • ¼ tsp sea salt, to taste
  • ¼ tsp ground black pepper, to taste

Assembly

  • 40 - 50 g anchovy fillets, in oil, drained and separated
  • 1 baguette loaf, thinly sliced and toasted

Nutriční hodnoty
na 1 piece
Kalorie
535 kJ / 127.4 kcal
Protein
3.5 g
Sacharidy
8.5 g
Tuk
8.5 g
Nasycený tuk
1.4 g
Vláknina
2 g
Sodík
163.2 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty