Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 yellow capsicums, flesh pierced
- 1 red capsicum, flesh pierced
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil (see Tips)
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g olives, drained (see Tips)
- 20 g sherry vinegar (see Tips)
- ½ tsp sugar
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 230 g jarred marinated artichoke hearts, drained (approx. 100 g after draining)
- 3 ripe tomatoes, cut into wedges
- fresh basil leaves only, for garnishing
- shaved Parmesan cheese, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 710.7 kJ / 169.2 kcal
- Protein
- 5.4 g
- Sacharidy
- 8 g
- Tuk
- 11.6 g
- Nasycený tuk
- 2.1 g
- Vláknina
- 5.8 g
- Sodík
- 772.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Asparagus and broad bean salad
25 dk
Tomatoes with wasabi dressing
10min
Middle Eastern planked salmon
1 godz. 40 min
Roasted vegetables with horseradish cream
40min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1sa
Raw cauliflower tabouli
30 dk
Grilled potato salad with pangrattato
40min
Sweetcorn and black rice salad
1sa
Mixed tomato and labne salad
24h 20min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Cypriot grain salad
45min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10min