Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 yellow capsicums, flesh pierced
- 1 red capsicum, flesh pierced
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil (see Tips)
- 1 dried bay leaf
- 1 tsp fennel seeds
- 100 g olives, drained (see Tips)
- 20 g sherry vinegar (see Tips)
- ½ tsp sugar
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 230 g jarred marinated artichoke hearts, drained (approx. 100 g after draining)
- 3 ripe tomatoes, cut into wedges
- fresh basil leaves only, for garnishing
- shaved Parmesan cheese, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 710.7 kJ / 169.2 kcal
- Protein
- 5.4 g
- Sacharidy
- 8 g
- Tuk
- 11.6 g
- Nasycený tuk
- 2.1 g
- Vláknina
- 5.8 g
- Sodík
- 772.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Carrot, feta and mint salad
40min
Tomatoes with wasabi dressing
10 min
Beetroot, pear and blue cheese salad
1 godz. 10 min
Strawberry salad with caramelised sherry vinaigrette
25min
Smoked prawn kebabs with avocado whip
25min
Roasted vegetables with horseradish cream
40min
Raw cauliflower tabouli
30min
Prawn salad with horseradish cream
1 godz.
Sweetcorn and black rice salad
1 godz.
Asian beef salad with peanut dressing
30min
Mixed tomato and labne salad
24h 20 min
Spiced roasted cauliflower salad with minted yoghurt
1 godz.