Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Crème pâtissière
- 375 g milk
- 15 g unsalted butter
- 3 eggs
- 30 g white sugar
- 75 g cornflour
Hazelnut praline paste
- 220 g toasted hazelnuts, without skins
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- 50 g white vinegar
Choux pastry & Hazelnut cream
- 150 g water
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- 2 tsp white sugar
- 120 g plain flour
- 4 eggs, 1 egg lightly beaten
- 230 g pouring (whipping) cream
Glaze & assembly
- 10 g soft brown sugar
- 85 g icing sugar, plus extra for dusting
- 1 tsp natural vanilla extract
- 25 - 30 g hot water (see Tips)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2287.7 kJ / 544.7 kcal
- Protein
- 10.2 g
- Sacharidy
- 51 g
- Tuk
- 34.4 g
- Nasycený tuk
- 12.8 g
- Vláknina
- 2.3 g
- Sodík
- 98.4 mg
Alternativní recepty
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Raspberry and Vanilla Éclairs
2sa
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28h 30 min
Crème pâtissière
15 dk
Nougat
3h 45min
Saint-Honore
2 Std. 45 Min
Golden baklava
25h 25 min
Tarte tatin
2sa
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts
3h 45min
Mini lemon curd tarts
2sa 20 dk
Traditional crème brûlée
25h