Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Crème pâtissière
- 375 g milk
- 15 g unsalted butter
- 3 eggs
- 30 g white sugar
- 75 g cornflour
Hazelnut praline paste
- 220 g toasted hazelnuts, without skins
- 250 g white sugar
- 20 g glucose syrup
- 1070 g water
- 50 g white vinegar
Choux pastry & Hazelnut cream
- 150 g water
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- 2 tsp white sugar
- 120 g plain flour
- 4 eggs, 1 egg lightly beaten
- 230 g pouring (whipping) cream
Glaze & assembly
- 10 g soft brown sugar
- 85 g icing sugar, plus extra for dusting
- 1 tsp natural vanilla extract
- 25 - 30 g hot water (see Tips)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2287.7 kJ / 544.7 kcal
- Protein
- 10.2 g
- Sacharidy
- 51 g
- Tuk
- 34.4 g
- Nasycený tuk
- 12.8 g
- Vláknina
- 2.3 g
- Sodík
- 98.4 mg
Alternativní recepty
Crème caramels
7 godz. 45 min
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts (Metric)
3h 45min
Profiteroles
2h
Baguette
3h 45min
Choux pastry
2h
Crème pâtissière
15min
Crème Pâtissière
15min
Crème Pâtissière
15min
Spaetzle
35 min
Crème Pâtissière
15min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30 Std. 25 Min
Crème anglaise
15min