Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 400 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 400 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 50 g oliwy z oliwek
- 600 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
nebo 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 100 g białego wina, wytrawnego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g śmietany, 18% tłuszczu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Protein
- 2 g
- Sacharidy
- 12 g
- Tuk
- 22 g
- Vláknina
- 3.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zupa krem z kaszy jaglanej i kukurydzy
40min
Zupa selerowa aksamitna
25 Min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 Min
Zupa krem z pora z serem
30min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 Min
Zupa krem z porów
30min
Zupa z rukoli
35min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min