Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
TM6 TM5 TM31

Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers

4.1 ( 11 hodnocení )

Suroviny

  • 9 calamari tubes cleaned, 1 cut into pieces (3 cm - see Tips)
  • 150 g brown onion cut into halves
  • 100 g fennel white part only, cut into pieces, fronds reserved for garnishing
  • 3 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only
  • 2 garlic cloves
  • 1 fresh long red chilli trimmed, cut into halves and deseeded if preferred (optional)
  • 40 g extra virgin olive oil plus extra for shallow frying and brushing
  • 80 g arborio rice
  • 2 pinches saffron (optional - see Tips)
  • 150 g white wine
  • 150 g water
  • 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
  • 1 tbsp tomato paste
  • 2 pinches ground black pepper
  • 4 tbsp pickled capers rinsed and drained
  • 100 g salted butter cut into pieces
  • 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
298.3 kcal / 1252.7 kJ
Protein
24.3 g
Tuk
17.7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1.8 g
Nasycený tuk
8 g
Sodík
796.1 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty