Kompatibilní verze
Calamari ripieni with lemon butter and crispy capers
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 9 calamari tubes, cleaned, 1 cut into pieces (3 cm - see Tips)
- 150 g brown onion, cut into halves
- 100 g fennel, white part only, cut into pieces, fronds reserved for garnishing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred (optional)
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for shallow frying and brushing
- 80 g arborio rice
- 2 pinches saffron (optional - see Tips)
- 150 g white wine
- 150 g water
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tbsp tomato paste
- 2 pinches ground black pepper
- 4 tbsp pickled capers, rinsed and drained
- 100 g salted butter, cut into pieces
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1252.7 kJ / 298.3 kcal
- Protein
- 24.3 g
- Sacharidy
- 10 g
- Tuk
- 17.7 g
- Nasycený tuk
- 8 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 796.1 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pea shakshuka with bacon dust
55 min
Ginger chicken and crunchy noodle salad
30min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min
Middle Eastern eggs
45min
Pistachio cheesecakes with mango
2 godz. 30 min
Goi muc (squid salad)
45min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Samke harra
35min
Prawn and mushroom crepes
50min
Salmon with yoghurt dressing
55 min
Scallops with pea purée
25min
Savoury crêpes
45min