Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 ½ tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 8 cm strips), no white pith
- 2 garlic cloves
- 1 carrot, cut into quarters
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 celery stalk, trimmed and cut into thirds
- 750 g pork mince
- 150 g red wine
- 80 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tbsp dried Italian herbs
- 2 eggplants, cut into thin slices lengthways (15-18 slices, approx. 5 mm thick)
- 250 g smooth ricotta cheese
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 30 g pine nuts, toasted (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1850.8 kJ / 440.7 kcal
- Protein
- 36.6 g
- Sacharidy
- 10.7 g
- Tuk
- 26.7 g
- Nasycený tuk
- 9 g
- Vláknina
- 7.3 g
- Sodík
- 965.6 mg
Alternativní recepty
Cauliflower and sweet potato lasagne
1 Std. 35 Min
Spicy cauliflower soup
20 min
Pear and blue cheese risotto
30 min
Lentil hotpot
12h 45min
Chicken cacciatore
50min
Mushroom risotto
30 min
Roasted vegetables with horseradish cream
40 min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1h 30min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1 Std. 5 Min
Kangaroo harissa polpette with lentils and kale
45min
Pearl barley risotto with asparagus
1 Std. 5 Min
Risotto verde
45min