Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 1 ½ tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 pieces lemon peel (approx. 1 x 8 cm strips), no white pith
- 2 garlic cloves
- 1 carrot, cut into quarters
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 celery stalk, trimmed and cut into thirds
- 750 g pork mince
- 150 g red wine
- 80 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 2 tbsp dried Italian herbs
- 2 eggplants, cut into thin slices lengthways (15-18 slices, approx. 5 mm thick)
- 250 g smooth ricotta cheese
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 30 g pine nuts, toasted (optional)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1850.8 kJ / 440.7 kcal
- Protein
- 36.6 g
- Sacharidy
- 10.7 g
- Tuk
- 26.7 g
- Nasycený tuk
- 9 g
- Vláknina
- 7.3 g
- Sodík
- 965.6 mg
Alternativní recepty
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1 godz. 5 min
Lamb with pumpkin and lentils
50 min
Chicken cacciatore
50 min
Sun-dried tomato tartare
15 min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 min
Pork and lentils with onion and radish pickle
40 Min
Sicilian prawn salad
40 Min
Mediterranean carrot fritters
1 godz.
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Tomatoes with wasabi dressing
10 min
Pumpkin tart
2h 15min
Sautéed mushrooms and zucchini with prosciutto
25 Min