Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Fleischmarinade
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 500 g Rotwein, trocken
- 200 g Rotweinessig
- 2 TL Salz
- 2 TL Zucker
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- ¼ TL Nelken
- ¼ TL Piment, gemahlen
- 10 Wacholderbeeren
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 800 g weisses Kalbfleisch aus der Oberschale (aus der Schulter), in Würfeln (ca. 2 cm)
Semmelknödelteig
- 300 g Brötchen (3-4 Stück), 2-3 Tage alt, in dünnen Scheiben (1 cm), siehe Tipp
- 5 Stängel Petersilie, frisch, Blätter abgezupft
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 25 g Bratbutter
- 220 g Milch
- 3 Eier
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen
- Bratbutter zum Einfetten
Sauerbratenragout und Fertigstellung
- 1 Zwiebel, halbiert
- 40 g Bratbutter
- 100 g Wasser
-
1
geh. TL Fleischbouillon Paste
nebo 1 Fleischbouillonwürfel -
1
TL Zuckerrübensirup
nebo 1 TL Zucker - 80 g Rosinen, alle Sorten
-
140
g Gewürzprinten, in Stücken
nebo 140 g Pumpernickel-Brot, in Stücken - 100 g Rahm
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3073 kJ / 734 kcal
- Protein
- 40 g
- Sacharidy
- 58 g
- Tuk
- 32 g
- Vláknina
- 5.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Zürcher Geschnetzeltes mit Kartoffeln
3h
Gefüllte Paprikaschoten mit Reis und Tomatensauce
1h
Kartoffelpüree
45 min
Reibekuchen
45 min
Lasagne
2 godz.
Trutenbrust im Serranomantel mit Tomaten und Kartoffeln
40 Min
Spaghetti Carbonara
35min
Sauce Hollandaise
15min
Rindsvoressen mit Semmelknödeln
1h 30 min
Apfelrotkohl
1 Std. 10 Min
Pouletfrikassee mit Spargel
1h
Kartoffelsalat Badische Art
6 Std.