Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 - 5 garlic cloves, to taste
- 120 g red onions, quartered
- 40 g olive oil
- 1 Tbsp sweet smoked paprika
- 1 tsp ground turmeric
- 1 pinch saffron threads (volitelně)
-
400
g smoked firm tofu, diced (1 cm)
nebo marinated tofu, diced (1 cm) - 250 g roasted red peppers, preserved, sliced (1 cm)
- 500 g cooked rice, leftover, broken up if in clumps or 2 x 250 g ready-cooked rice in pouches
- 50 g tomato purée
- 250 - 300 g boiling water (see tip)
- ¼ tsp dried chilli flakes
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 g frozen peas, defrosted
- fresh parsley leaves, roughly chopped, for garnishing
- 3 lemons, 30 g juice of 1 and 2 cut in wedges
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1515 kJ / 362 kcal
- Protein
- 19 g
- Sacharidy
- 34 g
- Tuk
- 16 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Sodík
- 1033 mg
Alternativní recepty
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30min
Vegan Mushroom and Spinach Lasagne
2h 15min
Seitan Chilli
25min
Chickpea Pancakes
20 Min
Crispy Korean Tofu
1h 20min
Iranian Vegetable Stew
1h 30min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Vegetable Stroganoff
30min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Vegan Cauliflower Fettuccine Alfredo
50min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Vegan Bean Burgers
1h 20min