Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pesto
- 110 g extra virgin olive oil
- 40 g nutritional yeast flakes
- 30 g flaked almonds
- 20 g fresh basil leaves
- ½ lemon, freshly squeezed juice only
- 2 garlic cloves
- ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ground black pepper, to taste
Tofu Ricotta
- 2 garlic cloves
- 395 g firm tofu, drained, broken in pieces
- 20 g olive oil
- 20 g water
- ½ lemon, freshly squeezed juice only
- 2 Tbsp nutritional yeast flakes
- ¼ tsp fine sea salt
Mushroom and Spinach Filling
- 10 g olive oil
-
450
g chestnut mushrooms, thinly sliced
nebo portobello mushrooms, cut in pieces - 250 g fresh baby spinach
- 1 pinch fine sea salt
Marinara Sauce
- 2 garlic cloves
- 100 g onions, quartered
- 100 g carrots, cut in pieces
- 10 g olive oil
- 1 ½ tsp dried thyme
- 1 pinch chilli flakes
- 1 pinch caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 800 g tinned chopped tomatoes
Assembly
- 12 dried lasagne pasta sheets (see tip)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2336 kJ / 557 kcal
- Protein
- 29.5 g
- Sacharidy
- 58 g
- Tuk
- 20 g
Alternativní recepty
Vegan Brownies
2 Std. 40 Min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 Min
Crispy Korean Tofu
1 Std. 20 Min
Vegan Cauliflower Fettuccine Alfredo
50 Min
Vegan Chickpea and Almond Sandwich Filling
15 Min
Vegan Bean Burgers
1 Std. 20 Min
Vegan Pepperoni
5 Std. 10 Min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
Vegan Lentil Lasagne
2 Std. 20 Min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 Min
Broccoli and Oat Crumble with Vegan Cheese
1 Std.
Vegan Paella with Smoked Tofu
25 Min