Slávky v rajčatovo-bylinkové omáčce
TM5 TM6

Slávky v rajčatovo-bylinkové omáčce

Suroviny

Omáčka

  • 5 gramů citrónové kůry, bez chemického ošetření, bez bílé části
  • 5 gramů čerstvé petržele, jen lístky
  • 5 gramů čerstvé bazalky, jen lístky
  • 1 svazek čerstvé pažitky, nasekané
  • 3 snítky čerstvého tymiánu, jen lístky
  • 1 stroužek česneku
  • 70 gramů červené cibule, napůl
  • 50 gramů sušených rajčat, v oleji, okapaných
  • 20 gramů citrónové šťávy (z půlky citrónu)
  • 10 gramů hnědého cukru
  • 2 čajové lžičky balzamikového octa
  • 100 gramů másla, na kousky
  • 50 gramů oliv Kalamata, konzervovaných, okapaných, na plátky
  • 1 polévková lžíce nakládaných kaparů, scezených
  • 400 gramů sekaných rajčat, sterilovaných

Slávky

  • 1000 gramů čerstvých jedlých slávek
  • 250 gramů cherry rajčat, překrojených napůl
  • čerstvá petržel, nasekaná, na ozdobu
  • 2 - 3 polévkové lžíce piniových oříšků, pražených, na ozdobu
  • bageta

Nutriční hodnoty
na 1 porci
Kalorie
2984 kJ / 710 kcal
Protein
67.7 g
Sacharidy
21.3 g
Tuk
16.3 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 2 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30dennímu zkušebnímu období a začněte objevovat svět Cookidoo®. Nejsou připojeny žádné řetězce.

Více informací

Alternativní recepty

Zobrazit vše