Slávky v rajčatovo-bylinkové omáčce

Slávky v rajčatovo-bylinkové omáčce

5.0 3 hodnocení
Příprava 15min.
Celkový 30min.
4 porce

Suroviny

Omáčka
  • 5 gramů citrónové kůry bez chemického ošetření, bez bílé části
  • 5 gramů čerstvé petržele jen lístky
  • 5 gramů čerstvé bazalky jen lístky
  • 1 svazek čerstvé pažitky nasekané
  • 3 snítky čerstvého tymiánu jen lístky
  • 1 stroužek česneku
  • 70 gramů červené cibule napůl
  • 50 gramů sušených rajčat, v oleji okapaných
  • 20 gramů citrónové šťávy (z půlky citrónu)
  • 10 gramů hnědého cukru
  • 2 čajové lžičky balzamikového octa
  • 100 gramů másla na kousky
  • 50 gramů oliv Kalamata, konzervovaných okapaných, na plátky
  • 1 polévková lžíce nakládaných kaparů scezených
  • 400 gramů sekaných rajčat, sterilovaných
Slávky
  • 1000 gramů čerstvých jedlých slávek
  • 250 gramů cherry rajčat překrojených napůl
  • čerstvá petržel nasekaná, na ozdobu
  • 2 - 3 polévkové lžíce piniových oříšků pražených, na ozdobu
  • bageta

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Protein 67.7 g
Kalorie 2984 kJ / 710 kcal
Tuk 16.3 g
Vláknina 5.9 g
Sacharidy 21.3 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...