Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 gramů hladké mouky, plus extra na vysypání formy
- 150 gramů másla, na kousky, plus extra na vymazání
- 1 čajová lžička soli
- 4 vejce
- 1 polévková lžíce mléka
- 100 gramů sýru parmazánu, na kousky (3 cm)
-
400
gramů ricotta sýru
nebo 400 gramů sýru cottage - 3 špetky pepře, čerstvě umletého
- 3 špetky muškátového oříšku, mletého
- 500 gramů vody
- 500 gramů zeleného chřestu, omytého, spodní třetina oloupaná, konce odkrojené
- 250 - 300 gramů suchých luštěnin, pro zatížení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2550 kJ / 609 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 37 g
- Vláknina
- 3.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chřestová polévka s rukolou a bazalkou
40min
Zapečená dýně s čedarem
45 Min
Hrášková polévka s kalamáry a restovanými cherry rajčaty
50 min
Dýňový salát s rukolou a kuličkami labneh
13hod. 30min
Meruňkový crumble (bez lepku)
45 Min
Marinované hovězí na červeném víně s polentou
12 godz. 30 min
Plněné cukety s rajčatovou rýží
1 Std. 40 Min
Chřest s ředkvičkami a vaječným vinaigrette
40min
Pečená dýně plněná mletým masem
1 Std. 30 Min
Masové kuličky s máslovou dýní a bramborem
1 Std. 10 Min
Brownies s rybízovým sorbetem
5 Std.
Jehněčí ragú s řapíkatým celerem a čerstvými bylinkami
1 Std.