Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 gramů hladké mouky, plus extra na vysypání formy
- 150 gramů másla, na kousky, plus extra na vymazání
- 1 čajová lžička soli
- 4 vejce
- 1 polévková lžíce mléka
- 100 gramů sýru parmazánu, na kousky (3 cm)
-
400
gramů ricotta sýru
nebo 400 gramů sýru cottage - 3 špetky pepře, čerstvě umletého
- 3 špetky muškátového oříšku, mletého
- 500 gramů vody
- 500 gramů zeleného chřestu, omytého, spodní třetina oloupaná, konce odkrojené
- 250 - 300 gramů suchých luštěnin, pro zatížení
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2550 kJ / 609 kcal
- Protein
- 24 g
- Sacharidy
- 42 g
- Tuk
- 37 g
- Vláknina
- 3.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bílý chřest s jogurtovým přelivem à la holandská omáčka
1 Std.
Chřest na páře s hnědým máslem a makovou oplatkou
1 Std. 40 Min
Ořechový koláč s meruňkami
1 Std. 30 Min
Chřest se šunkou, holandskou omáčkou a bramborami
1 Std.
Rizoto s chřestem a mangoldem
45 Min
Dýňový koláč se sýrem feta a karamelizovanou cibulí
1 Std. 10 Min
Hráškové pesto s ricottou
10min
Quiche s chřestem a čerstvým kozím sýrem
1h 20min
Pomazánka z pečeného lilku s jogurtem a rukolou
1h 15min
Jehněčí masové kuličky s kuskusem, jogurtem a mátou
40 Min
Lilková pomazánka
50 Min
Mrkvové noky s cuketovou omáčkou
1h 20min