Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 300 gramů mletého drůbežího masa
- 200 gramů slaniny, mleté (viz Tip)
- 130 gramů ledových kostek
- ½ čajové lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 1 vrchovatá čajová lžička konzervační soli
- 1 vrchovatá čajová lžička hořčice
- 1 čajová lžička sladké červené papriky
- ½ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
- ¾ čajové lžičky granulovaného česneku
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- voda, na namočení
- 2 umělá střívka (à Ø 60 mm, délka 30 cm)
- 150 gramů nakládaných žampiónů, na kousky (5 mm)
- sůl, k osolení žampiónů
- 1 svazek čerstvé pažitky, nasekané
- 1000 gramů vody
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 3671 kJ / 877 kcal
- Protein
- 14 g
- Sacharidy
- 1 g
- Tuk
- 93 g
- Vláknina
- 2.1 g
Alternativní recepty
Dvě pečené ryby s masala kořením
1h 15 min
Mražené jogurtové kousky s jahodami
6h 10min
Kukuřičný chléb (Brôa de milho)
2u. 45min
Risi e bisi
55 min
Dušená šunka ve středozemní marinádě
50 godz. 30 min
Bezvaječné těstoviny
1sa 35 dk
Indická hořčice
15min
Těstoviny s vinnou klobásou a červeným vínem
20min
Mazaní smajlíci
1sa 35 dk
Adžika
40 min
Anglické kedgeree
45 min
Univerzální chléb se senzorem
45 min