Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů cibule, napůl
- 20 gramů extra panenského olivového oleje
- 250 gramů zelené čočky
- 1000 gramů vývaru, zeleninového nebo drůbežího
- 1 sušený bobkový list
- 1 snítka čerstvého tymiánu
- ½ čajové lžičky soli
- 1 špetka mletého černého pepře
- 4 křepelčí vejce
-
150
gramů crème fraîche
nebo 150 gramů zakysané smetany, 20 % tuku - 1 snítka čerstvé petržele, nasekané, jen lístky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1145 kJ / 273 kcal
- Protein
- 12.5 g
- Sacharidy
- 26 g
- Tuk
- 12 g
- Nasycený tuk
- 4 g
- Vláknina
- 7 g
- Sodík
- 588 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Špenátová polévka s vejci
35 Min
Polévka z červených paprik a cuket
55min
Kukuřičná krémová polévka
25 min
Krémová polévka z červené čočky
35 Min
Hrášková polévka s mátou
30min
Gratinovaná treska se špenátem s mrkvovo-cuketovou omáčkou
1h
Mrkvovo-fenyklové zelí s naklíčenou pohankou
Žádné hodnocení
Polévka z růžičkové kapusty
45min
Polévka ze zrajícího sýru
25 min
Kuřecí krémová polévka s kešu oříšky
30min
Čočkovo-dýňový guláš
1h
Krémová polévka s batáty a cizrnou
35 Min