Krémová polévka ze zelené čočky s křepelčím vejcem

Krémová polévka ze zelené čočky s křepelčím vejcem

4.5 2 hodnocení
Příprava 10min.
Celkový 45min.
6 porcí

Suroviny

  • 100 gramů cibule napůl
  • 20 gramů extra panenského olivového oleje
  • 250 gramů zelené čočky
  • 1000 gramů vývaru zeleninového nebo drůbežího
  • 1 sušený bobkový list
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • ½ čajové lžičky soli
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • 4 křepelčí vejce
  • 150 gramů crème fraîche
    150 gramů zakysané smetany, 20 % tuku
  • 1 snítka čerstvé petržele nasekané, jen lístky

Obtížnost

snadné


Nutriční hodnoty na 1 porci

Sodík 588 mg
Protein 12.5 g
Kalorie 1145 kJ / 273 kcal
Tuk 12 g
Vláknina 7 g
Nasycený tuk 4 g
Sacharidy 26 g

Líbí se vám co vidíte?

Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!

Zaregistrujte se do našeho 30denního bezplatného Cookidoo® členství a objevujte celý svět Cookidoo®. Bez závazků.

Registrujte se zdarma Více informací


Mohlo by se vám také líbit...