
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 3 uova
- 125 g di zucchero
- 125 g di farina tipo 00
- 1 stecca di vaniglia i semini estratti
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Pasta di mandorle
- 220 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia i semini estratti
- 250 g di mandorle pelate
- 1 albume
- 20 g di acqua
Ripieno
- 160 g di zucchero
- 400 g di ricotta di pecora fresca, scolata e setacciata al colino
- 70 g di cioccolato fondente (70% di cacao) in scaglie
- 70 g di frutta candita mista a tocchetti (volitelně)
Composizione
- 75 g di liquore alle ciliegie
- 30 g di acqua
Glassa di zucchero
- 250 g di zucchero
- 15 g di albume
- 2 - 3 gocce di succo di limone
Terminare la preparazione
- 12 ciliegie candite
- Nutriční hodnoty
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 527 kcal / 2206.4 kJ
- Protein
- 10.9 g
- Tuk
- 15.9 g
- Sacharidy
- 24.6 g
- Vláknina
- 3.1 g
- Nasycený tuk
- 3.6 g
- Sodík
- 35.7 mg
Alternativní recepty
Profiteroles al limone
1hod. 45min
Code di aragosta con crema pasticcera
6hod.
Pan di Spagna
1hod. 50min
Pasta di mandorle
1hod. 30min
Babà analcolico alle fragole
3hod. 30min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3hod.
Babà napoletano
3hod.
Dessert di Capodanno alla melagrana
1hod.
Paris Brest
3hod. 30min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1hod. 40min
Brioches siciliane
3hod. 15min
Zeppole di San Giuseppe
1hod. 50min