Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 3 uova
- 125 g di zucchero
- 125 g di farina tipo 00
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
Pasta di mandorle
- 220 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 250 g di mandorle pelate
- 1 albume
- 20 g di acqua
Ripieno
- 160 g di zucchero
- 400 g di ricotta di pecora fresca, scolata e setacciata al colino
- 70 g di cioccolato fondente (70% di cacao) in scaglie
- 70 g di frutta candita mista a tocchetti (volitelně)
Composizione
- 75 g di liquore alle ciliegie
- 30 g di acqua
Glassa di zucchero
- 250 g di zucchero
- 15 g di albume
- 2 - 3 gocce di succo di limone
Terminare la preparazione
- 12 ciliegie candite
- Nutriční hodnoty
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2206.4 kJ / 527 kcal
- Protein
- 10.9 g
- Sacharidy
- 24.6 g
- Tuk
- 15.9 g
- Nasycený tuk
- 3.6 g
- Vláknina
- 3.1 g
- Sodík
- 35.7 mg
Alternativní recepty
Dessert di Capodanno alla melagrana
1h
Cuddure con le uova
2h
Pasta di mandorle
1h 30min
Crema mousseline
1h
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6 Std.
Bignè con frutti canditi
6h 30 min
Cheesecake al cannolo siciliano
8h 55min
Sfinci siciliane
2 Std. 30 Min
Cassata siciliana
6u. 35min
Bignè alla crema di ricotta
2 Std. 30 Min
Bignè con crema pasticcera
3 godz.
Rame di Napoli
3 godz.