
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- ½ citrónu
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- ⅓ čajové lžičky soli
- 20 gramů olivového oleje
- 1 ½ čajové lžičky čerstvého kopru
- 2 filety z čerstvého lososa, bez kůže, vykostěného silné 3 cm, (cca 150 gramů každý) (viz Tip)
- ⅛ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1850 gramů vody
-
1
rovná čajová lžička vitamínu C (kyseliny askorbové)
nebo 30 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané (z půlky citrónu) - 150 - 200 gramů hlízy fenyklu napůl a pak na tenké plátky
- 30 gramů červené cibule napůl a pak na tenké plátky (volitelně)
- ½ jablka na čtvrtky a pak na tenké plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 430 kcal / 1803 kJ
- Protein
- 31.3 g
- Tuk
- 28.8 g
- Sacharidy
- 8.8 g
- Vláknina
- 2.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vejce obarvená na světle modro
55 Min
Jehněčí kotlety, bramborové pyré se špenátem a mátovou omáčkou
1 Std.
Čočkový salát s uzeným pstruhem a granátovým jablkem
1 Std. 50 Min
Olivová tapenáda
5 Min
Losos v zázvorové omáčce s kešu oříšky
30 Min
Candát se špenátem, linguine a omáčkou beurre blanc
35 Min
Sous-vide kuřecí ballotine s omáčkou z červených paprik
2 Std. 10 Min
Kachní prsa s pomerančovo-zázvorovou omáčkou, bramborovou kaší a zelenými fazolkami
1 Std. 10 Min
Losos s pomerančem a brokolicovým kuskusem
30 Min
Sous-vide krvavý steak s omáčkou béarnaise
2 Std. 20 Min
Kachní prsa s pomerančovým zabaglione
2 Std. 20 Min
Vepřová panenka ve slanině s barbecue máslem
1 Std. 45 Min