Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- ½ citrónu
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- ⅓ čajové lžičky soli
- 20 gramů olivového oleje
- 1 ½ čajové lžičky čerstvého kopru
- 2 filety z čerstvého lososa, bez kůže, vykostěného, silné 3 cm, (cca 150 gramů každý) (viz Tip)
- ⅛ čajové lžičky mletého černého pepře
- 1850 gramů vody
- 1 rovná čajová lžička vitamínu C (kyseliny askorbové)
- 150 - 200 gramů hlízy fenyklu, napůl a pak na tenké plátky
- 30 gramů červené cibule, napůl a pak na tenké plátky (volitelně)
- ½ jablka, na čtvrtky a pak na tenké plátky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 1803 kJ / 430 kcal
- Protein
- 31.3 g
- Sacharidy
- 8.8 g
- Tuk
- 28.8 g
- Vláknina
- 2.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Chřest se šunkou, holandskou omáčkou a bramborami
1h
Lososový tatarák s vejcem a avokádem
45 Min
Losos s kokosovým chilli přelivem
30min
Sous-vide kuřecí ballotine s omáčkou z červených paprik
2u. 10min
Losos s mangovou omáčkou, fazolovými lusky a mrkví
1h
Vitello tonato
2h
Losos s brokolicí, rýží a koprovou omáčkou
45 Min
Marinované krevety
1h 10min
Losos s pomerančem a brokolicovým kuskusem
30min
Kachní prsa s pomerančovým zabaglione
2 Std. 20 Min
Slaný koláč s uzeným lososem a špenátem
2h 30min
Sous-vide krvavý steak s omáčkou béarnaise
2 Std. 20 Min