Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 10 g oleju
- 300 g kiełbasy (śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry
- 600 g kapusty kiszonej, odciśniętej, pokrojonej na mniejsze kawałki
- 1000 g wody
- 20 g koncentratu pomidorowego (volitelně)
- 10 g grzybów, suszonych, np. podgrzybków
- 2 liście laurowe, suszone
- 5 owoców jałowca
- 1 łyżeczka kminku
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 1 ½ łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g ziemniaków, pokrojonych w 2,5-3 cm kostkę
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 866.9 kJ / 207.1 kcal
- Protein
- 12.8 g
- Sacharidy
- 20.6 g
- Tuk
- 9.7 g
- Vláknina
- 4.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1 Std.
Bigos staropolski
1 Std. 35 Min
Bigos
1 Std. 30 Min
Kapuśniak kaszubski
45 Min
Bigos podhalański
1 Std. 40 Min
Wątróbka z cebulą i jabłkiem
50min
Łazanki
1 Std.
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 Std. 30 Min
Gulasz
45 Min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Fasolka po bretońsku na szybko
35min