Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1000 g cuscuz
- 1000 g água
- 50 g azeite
- ½ limão (casca, só a parte amarela)
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
nebo 1 cubo de caldo de legumes - 600 g curgete cortada em pedaços
- 1000 g ervilhas descongeladas
- 300 g milho cozido escorrido
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 200 g pimento vermelho cortado em pedaços
- 1 malagueta vermelha s/ sementes
- 800 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de cominhos
- 1 c. chá de orégãos
- 2 folhas de louro
- 150 g vinho branco
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1300 g feijão-preto cozido escorrido
- Hortelã picada q.b. p/ servir
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1865.7 kJ / 445.9 kcal
- Protein
- 18.5 g
- Sacharidy
- 82.1 g
- Tuk
- 4.6 g
- Nasycený tuk
- 0.7 g
- Vláknina
- 14.1 g
- Sodík
- 353.3 mg
Alternativní recepty
Paella primaveril
30min
Alho-francês à Brás
45min
Arroz amigo do pato
45min
Feijão e abóbora com natas e coentros
1h
Moussaka vegan
1 Std. 20 Min
Gratinado de funcho vegan
1h 25min
Estufado de amendoim africano
50min
Empadão de legumes
1h
Estufado de vegetais e fruta com caril
50min
Fritata com pesto de coentros e queijo de cabra
30min
Wellington vegetariano
2h 15min
Guisado de feijão encarnado com abóbora e ovo escalfado
1h