Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 140 g czarnych oliwek, bez pestek
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 5 g papryczki chili, suszonej, bez gniazd nasiennych
- 20 g filetów z anchois, w oleju, odsączonych (zalewę zachować)
- 40 g kaparów, konserwowych, odsączonych
-
220
g pomidorów, bez skóry, pokrojonych na kawałki, świeżych
nebo 220 g krojonych pomidorów, z puszki, odsączonych z zalewy - 1500 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti, z pszenicy durum, suchego
-
liście bazylii, świeże, do dekoracji
nebo kolendra, świeża, tylko liście, do dekoracji
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1572.8 kJ / 376 kcal
- Protein
- 13.1 g
- Sacharidy
- 65.8 g
- Tuk
- 7 g
- Nasycený tuk
- 1.1 g
- Vláknina
- 5 g
- Sodík
- 1861.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40min
Sos puttanesca
45min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45min
Penne puttanesca
50min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30min
Spaghetti aglio e olio
35 Min
Pasta à la Norma
50min
Makaron po liguryjsku
45min
Pissaladière - francuska pizza
1h 20 min
Pasta z oliwek
5 min
Tapenada
5 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min