![Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski) Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w paski)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f6de57f1-a771-4a43-a5a5-074db86d58e4/Derivates/0d3b3dc2-8d0e-4947-be03-3bd90ea13592.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
20
g oleju
nebo 20 g oliwy z oliwek -
1
ząbek czosnku
nebo 20 g cebuli, pokrojonej w ósemki (patrz wskazówka) -
250
g mięsa z indyka, bez skóry i kości, pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
nebo 250 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonego w paski (1,5 x 3-4 cm), osuszonego ręcznikiem papierowym
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcja
- Kalorie
- 1961 kJ / 469 kcal
- Protein
- 58 g
- Sacharidy
- 4 g
- Tuk
- 24 g
- Nasycený tuk
- 3 g
- Vláknina
- 0.2 g
- Sodík
- 3052 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Mocne rumienienie wieprzowiny (pokrojonej w kostkę)
15 min
Mocne rumienienie wołowiny (pokrojonej w paski)
15 min
Rumienienie wołowiny (medium rare)
15 min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15 min
Delikatne rumienienie indyka (pokrojonego w kostkę)
15 min
Rumienienie 200 g pora
20 min
Rumienienie wieprzowiny z cebulą
15 min
Mocne rumienienie wołowiny (well done)
10 min
Rumienienie cebuli i czosnku
20 min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w paski)
15 min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w kostkę)
15 min