Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lammcurry
- 50 g Olivenöl
- 2 - 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 200 g Zwiebeln, in Spalten (5 mm)
- 120 g Mandelstifte
- 1 TL frischer Ingwer, fein gehackt
- 1 ½ TL Zimt, gemahlen
- ¼ - 1 TL Chilipulver, je nach Schärfe
- ½ TL Garam Masala
- 2 TL Kreuzkümmel, ganz
-
20
g Korianderblätter, frisch
nebo 20 g Petersilienblättchen, frisch - 40 g Tomatenmark
- 650 g Lammfleisch, in Würfeln (4 cm)
- 250 g Couscous
- 350 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
nebo 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 300 - 350 g Gurken
- 20 g Minzeblättchen, frisch
- 25 g Zitronensaft, frisch gepresst
- schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen zum Abschmecken
- 1 TL Salz
- 400 g Kokosmilch
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4393 kJ / 1049 kcal
- Protein
- 50 g
- Sacharidy
- 88 g
- Tuk
- 55.1 g
- Nasycený tuk
- 7.8 g
- Vláknina
- 11.5 g
- Sodík
- 875.8 mg
Alternativní recepty
Coq au vin
3h
Boeuf Bourguignon
2h 45min
Marokkanisches Huhn mit Couscous
45 min
Marokkanische Hühnersuppe (Harira)
1h
Karibisches Lammragout mit Reiskugeln
9 Std. 15 Min
Cassoulet mit Lamm und Bohnen
2h
Rindfleisch-Curry mit Kokos-Roti (Kuruma Iraichchi)
2 Std. 10 Min
Schweinefleisch Vindaloo
4 Std.
Orientalischer Lammeintopf
1h 10min
Bulgogi (Gebratenes mariniertes Rindfleisch)
1h
Marokkanischer Hendltopf "Ras el-Hanout" mit Reis
1h 40min
Slow Cooking Beef Madras
3h