
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lammcurry
- 50 g Olivenöl
- 2 - 3 Knoblauchzehen halbiert
- 200 g Zwiebeln in Spalten (5 mm)
- 120 g Mandelstifte
- 1 TL frischer Ingwer fein gehackt
- 1 ½ TL Zimt, gemahlen
- ¼ - 1 TL Chilipulver je nach Schärfe
- ½ TL Garam Masala
- 2 TL Kreuzkümmel, ganz
-
20
g Korianderblätter, frisch
nebo 20 g Petersilienblättchen, frisch - 40 g Tomatenmark
- 650 g Lammfleisch in Würfeln (4 cm)
- 250 g Couscous
- 350 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
nebo 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 300 - 350 g Gurken
- 20 g Minzeblättchen, frisch
- 25 g Zitronensaft, frisch gepresst
- schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen zum Abschmecken
- 1 TL Salz
- 400 g Kokosmilch
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1049 kcal / 4393 kJ
- Protein
- 50 g
- Tuk
- 55.1 g
- Sacharidy
- 88 g
- Vláknina
- 11.5 g
- Nasycený tuk
- 7.8 g
- Sodík
- 875.8 mg
Alternativní recepty
Koriander-Kardamomreis mit verlorenen Eiern
50min
Marokkanischer Hendltopf "Ras el-Hanout" mit Reis
1hod. 40min
Sous-vide Teriyaki Lachs
1hod. 20min
Cassoulet mit Lamm und Bohnen
2hod.
Huhn à la Toskana mit Polenta
1hod. 5min
Lamm Keema mit Erbsen
1hod.
Fruchtiges Pulled Pork
9hod. 10min
Asiatisches Schmorfleisch
2hod. 30min
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1hod. 50min
Marokkanische Hühnersuppe (Harira)
1hod.
Orientalischer Lammeintopf
1hod. 10min
Slow Cooking Beef Madras
3hod.