Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů mrkve, na kousky
- 1 cibule (cca 100 gramů), napůl
- 1 stroužek česneku
- 10 gramů olivového oleje
- ¾ čajové lžičky marockého koření ras el hanout
- ¼ čajové lžičky mletého římského kmínu
- 300 gramů vody
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - ½ čajové lžičky soli
- 120 gramů bulguru
- 20 gramů citrónové šťávy
- 50 gramů baby špenátu (viz Tip)
- 50 gramů jadérek granátového jablka
- 30 gramů vypeckovaných černých oliv, napůl
- 50 gramů fety, na kostky (1–2 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1567 kJ / 374 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 51 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 9.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Mexický quinoa salát
30 min
Středomořský bramborový salát
1 Std. 10 Min
Salát z červené řepy s halloumi na celozrnném toustu
40 Min
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30 min
Jáhlové knedlíky se špenátem a rajčatovým ragú (bezlepkové)
1 Std. 20 Min
Červeno-zelená čočka se sušenými rajčaty a kapary
35min
Špenátový salát s kuřetem a se sušenými rajčaty
35min
Halloumi salát
20 min
Batátový eintopf s klobásou a fazolemi
45 Min
Fazole gigantes v rajčatové omáčce
45 Min
Řecký zelný salát
2 Std. 15 Min
Kuřecí stehna s risoni a fetou po řecku
2 Std.