Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů mrkve, na kousky
- 1 cibule (cca 100 gramů), napůl
- 1 stroužek česneku
- 10 gramů olivového oleje
- ¾ čajové lžičky marockého koření ras el hanout
- ¼ čajové lžičky mletého římského kmínu
- 300 gramů vody
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - ½ čajové lžičky soli
- 120 gramů bulguru
- 20 gramů citrónové šťávy
- 50 gramů baby špenátu (viz Tip)
- 50 gramů jadérek granátového jablka
- 30 gramů vypeckovaných černých oliv, napůl
- 50 gramů fety, na kostky (1–2 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1567 kJ / 374 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 51 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 9.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Špaldový salát
20min
Quinoový salát s fazolemi a kozím sýrem
30min
Salát s trhaným kuřecím masem, batáty a brusinkovým dresinkem
1h
Salát z quinoy s kuřetem a avokádem
1h 15min
Bramborový salát s hruškou, fazolemi a slaninou
2h 30 min.
Kuskusový salát s baby špenátem, fetou a česnekovou zálivkou
20min
Středomořský bramborový salát
1 godz. 10 min
Kadeřávkový salát s pečenou cizrnou
25 min
Čočkový salát
2sa 45 dk
Salát detox
10min
Quinoa salát s cizrnou a mangovou salsou
1h
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50min