
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů mrkve na kousky
- 1 cibule (cca 100 gramů), napůl
- 1 stroužek česneku
- 10 gramů olivového oleje
- ¾ čajové lžičky marockého koření ras el hanout
- ¼ čajové lžičky mletého římského kmínu
- 300 gramů vody
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - ½ čajové lžičky soli
- 120 gramů bulguru
- 20 gramů citrónové šťávy
- 50 gramů baby špenátu (viz Tip)
- 50 gramů jadérek granátového jablka
- 30 gramů vypeckovaných černých oliv napůl
- 50 gramů fety na kostky (1–2 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 374 kcal / 1567 kJ
- Protein
- 13 g
- Tuk
- 11 g
- Sacharidy
- 51 g
- Vláknina
- 9.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Sticky Gochujang marináda na kuřecí křidélka
10min
Červené rybí kari
30min
Zeleninové krekry a bylinkový dip
26hod. 10min
Tagliatelle s hříbky a karamelizovanými rajčaty
35min
Listový salát s jablky a čedarem
25min
Jambalaya z quinoy
35min
Špaldový salát
20min
Kari ze špičatého zelí
35min
Lilkové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
30min
Červeno-zelená čočka se sušenými rajčaty a kapary
35min
Caesar salát s kuřecím masem
50min
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50min