Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 100 gramů mrkve, na kousky
- 1 cibule (cca 100 gramů), napůl
- 1 stroužek česneku
- 10 gramů olivového oleje
- ¾ čajové lžičky marockého koření ras el hanout
- ¼ čajové lžičky mletého římského kmínu
- 300 gramů vody
-
1
čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
nebo 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody) - ½ čajové lžičky soli
- 120 gramů bulguru
- 20 gramů citrónové šťávy
- 50 gramů baby špenátu (viz Tip)
- 50 gramů jadérek granátového jablka
- 30 gramů vypeckovaných černých oliv, napůl
- 50 gramů fety, na kostky (1–2 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1567 kJ / 374 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 51 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 9.6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pečená mrkev s mátou a tymiánem (s krytem mixovacích nožů 2v1)
30 Min
Grilované kuře s mrkvovým kuskusem
1h 40 min.
Červeno-zelená čočka se sušenými rajčaty a kapary
35min
Mexický quinoa salát
30 Min
Salát z červené řepy s halloumi na celozrnném toustu
40 Min
Rizoto s krémovou rukolou
40 Min
Karibské kari
45min
Podzimní celerový salát
15min
Kadeřávkový salát s pečenou cizrnou
25 Min
Ořechová boloňská omáčka s pórkem
35min
Těstovinový salát Caprese
25 Min
Řecký zelný salát
2 godz. 15 min