Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Na ozdobení
- 10 gramů čerstvého koriandru
Kari
- 60 gramů žluté cibule, na čtvrtky
- 60 gramů rajčat, napůl
- 60 gramů rostlinného oleje
- 15 gramů čerstvého zázvoru, na plátky (2 mm)
- 3 stroužky česneku
- 1 čajová lžička římského kmínu
- 1 čajová lžička koriandru, mletého
- ¼ čajové lžičky chilli koření
- 2 hřebíčky
- 2 kardamomu, zeleného
- 20 gramů mletých mandlí
- 150 gramů kokosového mléka
- 150 gramů smetany
- ½ čajové lžičky soli, jemné
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 30 gramů másla, soleného
- 100 gramů filetů z tresky, bez kůže, vykostěné, na plátky (2 cm)
- 100 gramů kalamárů, pouze tuby, naříznuté, na plátky
- 12 krevet, loupaných
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1849 kJ / 442 kcal
- Protein
- 15.5 g
- Sacharidy
- 6.8 g
- Tuk
- 39.2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Indické kuře v jogurtu
1 Std.
Indické máslové kuře (Butter chicken)
1 Std.
Krevetová polévka s batáty
45 Min
Caldeirada – portugalská rybí polévka
45 Min
Indické kuřecí kari s chilli papričkou
25 Min
Thajská polévka s krevetami
30min
Rybí polévka s kokosovým mlékem a batáty
35 Min
Krevetové kari
25 Min
Kuřecí stehenní řízky v satay omáčce
35 Min
Palak Paneer
45 Min
Marocká polévka harira s kuřecím masem
55 min
Dal makhani
13 Std. 20 Min