Kompatibilní verze
Lilkové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 stroužky česneku
- 15 gramů čerstvého zázvoru, na tenké plátky
- 200 gramů cibule, napůl
- 10 gramů oleje, plus navíc na opékání lilku
- 2 lilky, velké (cca 500 g), na kousky (3–4 cm)
-
1
čajová lžička celého římského kmínu
nebo ¼ čajové lžičky mletého římského kmínu - ¼ čajové lžičky mletého koriandru
- 1 čajová lžička mleté kurkumy
- ½ - 1 čajová lžička chilli vloček, podle chuti
- 400 gramů kokosového mléka
- 50 gramů arašídového másla (viz Tip)
- 1 polévková lžíce tamarindové pasty
- 1 čajová lžička soli
- 2 polévkové lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1128 kJ / 272 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 16 g
- Tuk
- 19 g
- Vláknina
- 5.4 g
Alternativní recepty
Červeno-zelená čočka se sušenými rajčaty a kapary
35 Min
Lilkové ragú s cizrnou
45 menit
Houbové curry
50 Min
Kešu ořechy a zelenina s omáčkou z arašídového másla a rýží
45 menit
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25 min
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25 min
Karibské kari
45 menit
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16 Std.
Indický čočkový dahl
30 Min
Kokosový Dhal
20 Min
Musaka z červené čočky
2 Std. 20 Min
Dýňové stew s cizrnou a kadeřavou kapustou
45 menit