Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g de almejas frescas
- 1 - 2 cucharadas de sal gorda
- 12 gambones frescos
- 90 g de aceite de oliva
- 100 g de brandy
- 500 g de agua
- 180 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 100 g de pimiento verde
- 100 g de pimiento rojo
- 1 cucharada de pimentón
- 4 - 5 pimientos del piquillo
- 250 g de patatas chascadas
- 1000 g de pulpo cocido en trozos de 2 cm
- 1 - 2 pellizcos de azafrán
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 4 nécoras frescas, cortadas por la mitad
- Nutriční hodnoty
- na 1 ración
- Kalorie
- 1149 kJ / 275 kcal
- Protein
- 29.6 g
- Sacharidy
- 8.4 g
- Tuk
- 13.6 g
- Nasycený tuk
- 2.1 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Sodík
- 1005.4 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bacalao con gambones y almejas
45min
Rape y gambones con patatas al ajillo
45min
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1 Std. 10 Min
Pulpo y rape amariscado
1h 15min
Marmitako de pulpo
40min
Caldillo romañolo
35min
Caldereta de dorada
40min
Guiso marinero
1 godz. 20 min
Bacalao al estilo de Soutelo
25min
Guiso de pulpo
45min
Rape en salsa americana
1h
Arroz con sepia y cigalas
1h