Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 czerwone papryki (ok. 500 g), bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 - 80 g śliwek suszonych, bez pestek (patrz wskazówka)
- 10 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- Nutriční hodnoty
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 3006 kJ / 718 kcal
- Protein
- 33 g
- Sacharidy
- 100 g
- Tuk
- 30 g
- Nasycený tuk
- 12 g
- Vláknina
- 21 g
- Sodík
- 1935 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1 Std. 10 Min
Hummus z suszonymi pomidorami
10 min
Hummus z marchewki
1 godz. 45 min
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1h
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40 min
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10 min
Papryka po włosku
40 Min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15min
Dip z suszonych pomidorów
15min
Pasta z białej fasoli z jabłkiem
55 min
Tapenada
5 Min
Pasta z prażonego słonecznika
10 min