Kompatibilní verze
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g aubergines (approx. 2), diced (2 cm)
- 50 g olive oil
- 1 tsp smoked paprika
- 1 ¼ tsp fine sea salt, plus 1 pinch
- 3 pinches ground black pepper
- 1 garlic clove
- 50 g cashew nuts
- 175 g almond milk (see tip)
- 1 tsp lemon juice
- 125 g onions, quartered
- 75 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 75 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 ½ Tbsp harissa paste
- 800 g tinned chopped tomatoes
- 200 g sweet potatoes, peeled, diced (2 cm)
- 150 g courgettes, cut in pieces (2 cm)
- 125 g fresh baby spinach
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1540 kJ / 370 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 21 g
- Nasycený tuk
- 3.5 g
- Sodík
- 916 mg
Alternativní recepty
Chickpea, Squash and Kale Stew
45 Min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40 Min
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 Std. 30 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Roasted Cauliflower Steaks with Salsa and Purée
1 Std.
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 Min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Coconut and Spinach Dahl
50 Min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 Min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 Std.