Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
TM6 TM5

Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream

4.5 (214 hodnocení)

Suroviny

  • 500 g aubergines (approx. 2), diced (2 cm)
  • 50 g olive oil
  • 1 tsp smoked paprika
  • 1 ¼ tsp fine sea salt, plus 1 pinch
  • 3 pinches ground black pepper
  • 1 garlic clove
  • 50 g cashew nuts
  • 175 g almond milk (see tip)
  • 1 tsp lemon juice
  • 125 g onions, quartered
  • 75 g carrots, cut in pieces (2 cm)
  • 75 g celery, cut in pieces (2 cm)
  • 1 tsp ground cumin
  • 1 tsp ground cinnamon
  • 1 ½ Tbsp harissa paste
  • 800 g tinned chopped tomatoes
  • 200 g sweet potatoes, peeled, diced (2 cm)
  • 150 g courgettes, cut in pieces (2 cm)
  • 125 g fresh baby spinach

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
1540 kJ / 370 kcal
Protein
10 g
Sacharidy
29 g
Tuk
21 g
Nasycený tuk
3.5 g
Sodík
916 mg

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty